zondag 11 april 2021

De Wind - Martin Broek

.
© Martin Broek 2015 

Martin schreef bovenstaand gedicht in 2015 als een reactie op mijn haiku 
Gedachten raken 
op het pad van de stilte 
de eeuwigheid aan 

© bert deben 

Ik ontdekte het repliekgedicht nog maar pas en ook al zie ik mezelf of de haiku niet meteen als ‘pedant’ en vind ik niet dat religies een patent hebben op de eeuwigheid (ook voor de wetenschap is het een onderwerp), ik snap zeker de invalshoek en vind het een sterk gedicht op zich. Ik vind het sowieso al mooi als een gedicht anderen weet te inspireren en verder waardeer ik Martin al jaren voor wat hij doet (vooral in zijn aanklacht tegen de oorlogsindustrie), ik ben dan ook blij dat ik het gedicht hier mag plaatsen. De eindstrofe geeft alvast een stevige ‘voeten op de grond’ boodschap als alternatief voor de misschien wat zweverige eeuwigheid.

Wie meer van Martin Broek zou willen zien of lezen kan dit op onderstaande links:
http://broekfoto.blogspot.com/ foto's en opripsingen 
https://broekstukken.blogspot.com/ over wapenhandel en de oorlogsindustrie.

4 opmerkingen:

 1. Dank je wel. Elkaar ins;ireren, wat moet je meer wensen. Het is wederzijds.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. een mooi wederzijds inspireren - eerst moest ik even slikken bij 'pedant', maar uiteindelijk bestaat de inhoud van een gedicht voor de helft uit hoe de lezer het leest en aanvoelt, iets wat mij als dichter al wel meer verbaasde bij het lezen van reacties op sommige gedichten.

   Verwijderen
 2. Een mooi repliekgedicht. Martin is een van de weinige bloggers die ik repliekdichter zou willen noemen. In al zijn replieken.

  BeantwoordenVerwijderen