dinsdag 14 januari 2020

Voorstelling bloemlezing ‘Vrijspraak’ Paraplufabriek, Nijmegen, 1 feb 2o2oCentraal staat de release van de nieuwe bloemlezing ‘Vrijspraak’, uitgegeven door Proces-Verbaal. Een verzamelbundel met 13 schrijvers en hun gedichten over Vooroordelen en Geweten. De schrijvers werden geselecteerd uit tientallen inzendingen en komen van verschillende leeftijden en uit allerlei windstreken. Hun gedichten schuren, confronteren, zijn soms eigenzinnig bot, dan weer bevrijdend poëtisch. De één draagt ze voor, de ander verhult de ze in muziek of beeldende kunst.

PROGRAMMA BOEKPRESENATIE
20:00 Opening – Jasper en Maurits
20:10 Boekonthulling door secret guest 

Voordrachten:
Ninkedote – Bert Deben – Rik Sprenkels – Ingrid Mank
Jordy Koevoets – Marthe van Bronkhorst – Daryl Grootfaam
Monique Hendriks – theater

Muziek:
Arie en Johnny Voldaan 

Art Performance’s:
Naaistreek,  publieksinteractie en Daryl, de duivel 

na-programma (Pub): Poezie Karaoke  

.
Poëzie beleef je tijdens Vrijspraak Festival niet zittend, maar dansend, beeldend, bar hangend, ontdekkend, kletsend, vol vrijheid en vooroordelen.  Iedereen heeft vooroordelen, ook de schrijvers, muzikanten, kunstenaars en ja ... ook jijzelf.  Dat is niet erg, maar wat heeft dat voor invloed op je geweten?  Vrijspraak is een zoektocht naar kaders en grenzen.
11 van de schrijvers nemen hun eerste exemplaar van Vrijspraak in ontvangst, vlnr: John Hoogeveen, Josje Klerken, Marthe van Bronkhors, Jordy Koevoets, Bert Deben, Ingrid Mank, Daryl Grootfaam, Monique Hendriks, Rik Sprenkels, Nineke Verhoofstad, Elyn Doornenbal. (foto: Proces-Verbaal)

2 opmerkingen:

  1. voor mij alvast het eerste optreden na mijn sabbatical - fier ook dat er o.a. 7 gedichten van mij werden opgenomen in de bundel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel veel succes met de voordracht van je mooie gedichten.

    Simone

    BeantwoordenVerwijderen