zaterdag 9 september 2023

September en een hittegolf

.


11 opmerkingen:

 1. Vind ik dit leuk? Ik weet het niet. Is wat negatief, deprimerend en ik voel me net super enthousiast, blij, goedgemutst. 'k Zal die muts kunnen gebruiken op m'n uitstapjes vandaag.😉

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. tja, niet alles is leuk, we zijn er liever blind voor en genieten met volle teugen van een warme septembermaand (ik ook hoor 😉 maar de denker in mij dicht soms wat verder ...)

   Verwijderen
 2. inderdaad ... après nous le déluge ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een romantisch - kritisch gedicht
  van een aardbewoner
  die er op rekent dat de aarde
  zich om hem bekommert.

  Zij gaat haar weg
  Ijzig koud, soms overververhit
  Veel te nat, soms veel te droog
  Overwoekerend of volslagen kaal

  Zij aardt voort
  al dan niet gehinderd door haar bewoners.

  De aardbewoner koestert zijn illusie:
  opnieuw beginnen
  Tabula Rasa...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. VRT nieuws van 10 september:

  In Ukkel is vandaag een temperatuur gemeten van 31,9 graden: dat is een dagrecord voor 10 september én daarmee was het vandaag meteen ook de op een na warmste dag van 2023. Het tropische weer heeft dit weekend heel wat mensen naar de kust gelokt. Bijna alle hotels waren zaterdagnacht volgeboekt en er zakten dit weekend ook nog eens 300.000 dagjestoeristen af naar de kust.

  "Het is al het vierde dagrecord in een week tijd", zegt weerman Bram Verbruggen. Ook op afgelopen woensdag, donderdag en zaterdag sneuvelden warmterecords. Het was vandaag overigens niet alleen de warmste 10 september sinds het begin van de metingen, maar ook de op een na warmste dag van het jaar. Enkel op 8 juli werd een hogere temperatuur gemeten in Ukkel: 32,1 graden.

  David Dehenauw, hoofd weersvoorspellingen bij het KMI, gooit er nog enkele opmerkelijke cijfers bovenop. "Het gaat om de warmste eerste tien dagen van september ooit en 10 september was de zesde tropische dag (dagen met temperaturen boven 30 graden, red.) op rij in Ukkel"

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt gelijk Bert, de wereld stort zich met rasse schreden in de vernieling. Kijk maar om je heen: heel de Aarde is van slag.
  Overal natuurrampen. Kunnen wij hier nog iets aan doen? Alleen ons beste zelf blijven en lief zijn voor de medemens.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie en ware woorden Bert. Het gaat niet goed met de natuur, dat wordt steeds duidelijker door alles wat er aan abnormaals gebeurt 🥲

  BeantwoordenVerwijderen
 7. "Na ons de zondvloed" ("Après nous, le déluge") is een uitdrukking die toegeschreven is aan Madame de Pompadour, de maîtresse van koning Lodewijk XV van Frankrijk. Een alternatieve vorm - toegeschreven aan Louis zelf - is "Na mij de zondvloed" ("Après moi, le déluge"). De uitspraak dateert van na de Slag bij Roßbach in 1757, die een rampzalige nederlaag was voor de Fransen.

  De uitdrukking heeft twee mogelijke betekenissen: "Na mij zal de zondvloed komen", ofwel als de revolutie een eind maakt aan mijn heerschappij, zal de natie in chaos worden gedompeld. Of "Laat na mij de zondvloed maar komen", wat impliceert dat het de spreker/schrijver niet veel meer uitmaakt wat er gebeurt als hij van het toneel is verdwenen.

  Karl Marx en Fjodor Dostojevski gebruiken de zin in hun werken om te wijzen op gecorrumpeerde waarden, zoals egoïsme en apathie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Brrrrr…. hopelijk geen toekomstbeeld

  BeantwoordenVerwijderen