vrijdag 8 juni 2018

DuneArt Scheveningen

.

als onderdeel van een gedichtenjurk tijdens DuneArt (foto: Marije Hendrikx)

DuneArt
 
8 - 10 juni 2018 bij de watertoren van Scheveningen.
Pompstationsweg 327 - 2597 JV Den Haag

De watertoren en de duinen er omheen bieden van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juni 2018 een podium aan 40 kunstenaars. Dunea, beheerder van het duingebied tussen Monster en Katwijk, is ‘gastheer’. 

Het concept van DuneArt is om kunst en cultuur, natuur en muziek te verbinden op een bijzondere locatie. Het fraaie duingebied vormt meer dan een decor; kunstenaars gaan ter plekke aan het werk en laten zich inspireren door de omgeving. Bezoekers zijn welkom om over hun schouder mee te kijken. Beeldhouwers, schilders, fotografen en filmers, ze zullen deze dagen allen op hun eigen manier een verbinding aangaan met de natuur om hen heen. Voor bezoekers die meer willen dan alleen toekijken, worden er iedere dag verschillende workshops gegeven. Ook podiumkustenaars zijn ruim vertegenwoordigd; met onder meer gedichten en verhalen, muziek, theater en poppenspel komt een brede programmering voor het voetlicht.

Tijdens de drie dagen is er een project rondom gedichten, die allen gaan over zee, strand en duinen. Marije Hendrikx, die zelf ook poëzie schrijft, verzamelde de gedichten. De gedichten worden op lege blikjes geplakt, die omgevormd zijn tot zwarte kokertjes. Van al deze blikjes wordt een jurk gemaakt. Op zondag zal Tony Schwartz de jurk dragen en de gedichten van de jurk voorlezen. Na DuneArt zal de jurk te zien zijn zien zijn in de etalage van Marije aan de Badhuisstraat te Scheveningen.

1 opmerking: