donderdag 2 januari 2014

Meest bekeken bijdrages van 2013


7.      Labyrint

8.      Buikgriep

9.      De ijsbeer


 
Bij mijn eindejaarslijstje van 2012 kreeg ik de grappige reactie dat ‘Lijstjes maken’ een typisch mannelijke bezigheid is – macho als ik ben dus ook nu weer een top 10 !   

Ik ben alvast verheugd dat het meest positieve gedicht dat ik vorig jaar schreef ook het meest aangeklikte (en ik hoop daarbij dan ook het meest gelezen) gedicht was in 2013.  Tweede in het lijstje is een bijdrage die ik veel liever niet had willen schrijven, maar tegelijk ook een mooi in memoriam voor iemand die veel te snel en onverwacht uit dit leven verdween ... ‘De eenzaamheid van al mijn zwijgen’, één van mijn oudere gedichten, mocht dan weer op de 3de plaats in alle eenvoud en stilte veelzeggend zijn.   

Op 4 geen gedicht, maar wel een fotoreportage van een heel geslaagde voorstelling van het literaire vlugschrift Avier, waarvoor ik de redactie mocht verzorgen alsook presentator van dienst mocht zijn. Op 5 en 6 mogen liefde en geluk de wereld mooier maken, op 7 nog ouder werk, dat net als ‘De eenzaamheid van al mijn zwijgen’ deel uitmaakt van de reizende kunsttentoonstelling ‘Labyrinten’. Op 8 sloeg de buikgriep even toe, maar op 9 moet een ijsbeer veel erger ervaren in een rondeel. 

Afsluiten mag dan weer met een sonnet die 2 dierbare bezigheden van mij weet te combineren: poëzie en tuinieren – en al is dat laatste dan nog in een pril en onervaren stadium, toch blij dat ik zowaar al een prijs in de wacht mocht slepen met mijn Courgettes !  

aan ieder hier nog heel veel leesgenot, maar ook zelf veel inspiratie gewenst!  

bert
 
 

3 opmerkingen:

 1. een mooie lijst met dierbare gedichten...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. interessant!

  ik ben ook zo'n macho 'lijstjes maker' ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd blij geweest een meisje te zijn. Geen lijstjes voor mij, maar die van jou lees ik graag.

  BeantwoordenVerwijderen