maandag 19 februari 2018

Tentoonstelling 'Potatoes en tomatoes' afscheid volkstuintjes te Berchem


 
Vanaf half maart zullen de volkstuintjes aan de Singel, langs de ring in Berchem en naast de Wolvenberg, afgebroken worden. Om in schoonheid te eindigen organiseren een aantal tuinders, waaronder kunstenaar Bob Torfs, vanaf half februari tot half maart 'Potatoes en tomatoes', een tentoonstelling die de schoonheid en de vreugde van het volkstuinieren belichaamt. 

Iedereen is van harte welkom om de tentoonstelling te bezichtigen van 15 februari tot en met 15 maart in het Woonzorgcentrum Sint Maria (Vredestraat 93, Berchem).
 
De vernissage vindt plaats op zondag 25 februari 14u30 tot 17u.
 
ATV nieuws bijdrage hierover kan men bekijken op onderstaande link:
https://atv.be/nieuws/video-afscheid-van-de-volkstuintjes-met-een-expo-potatoes-en-tomatoes-55738 

***

mijn gedicht 'Courgettes' werd mee opgenomen in de tentoonstelling
en tijdens de vernissage zal ik enkele gedichten brengen op het podium
 

4 opmerkingen:

 1. De zoveelste keer dat ik hoor van verdwijnende paradijsjes met egels en andere levende wezentjes inclusief. Ja laat het eindigen in schoonheid.

  <3
  <3
  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer,weer een paradijsje dat verdwijnt,dank Bert

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Laat me raden, de spoorlijn moet verbreed, de autoweg wordt vernieuwd of moet er een dure golfclub komen? Kunnen de tuinders uitwijken naar een ander braakliggend terrein of is het gewoon opsodemieteren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het is in dit geval minder erg voor de natuur zelf: de tuintjes lagen in een natuurgebied en moeten nu plaats maken voor de uitbreiding van het reeds bestaande park.

   Er komen als compensatie nieuwe volkstuintjes bij elders - maar spijtig genoeg voor de tuiniers een heel deel verder en dus niet meer te voet bereikbaar, waardoor er toch heel wat moeten afhaken ...

   Verwijderen