donderdag 29 april 2021

De Zwerver - Wannes Van de Velde

.

Antwerpen Boekenstad startte in 2009 het initiatief op om regelmatig gedichten te plaatsen op een muur in de stad. De allereerste gedichtenmuur werd gewijd aan Wannes Van de Velde. Zijn weduwe koos voor de tekst van 'De Zwerver', een minder gekend lied dat wel zijn levensfilosofie goed vatte. 
Wannes Van de Velde (Antwerpen, 29 april 1937 - 10 november 2008) was een graag geziene volksfiguur, zanger, muzikant en schrijver van columns, theaterteksten, poesjenellenstukken, dagboeken, gedichten en liedteksten. 
Het ontwerp van de muurschildering is van de hand van Gert Dooreman. De locatie is een muur van het volkscafé 't Half Souke (op de hoek van de Heilig Geeststraat en de Hoogstraat 59), waar Wannes regelmatig te gast was. De gedichtenmuur werd gepresenteerd op 29 april, de verjaardag van Wannes Van de Velde.De volledige tekst ‘De Zwaerver’ kan men in het Antwerps vinden op:

3 opmerkingen:

 1. Vond er een, toen onverwacht, van Ramsey Naar...
  Een stad sierende gewoonte geraakt 💓.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ha, dat van Ramsey Nasr kan je ook hier terugvinden als je het nog een keer wil lezen (ondertussen heeft het wel een ander design gekregen omdat ze het gebouw hebben gerenoveerd)
   http://bertdeben.blogspot.com/2015/10/een-minimum-ramsey-nasr.html

   Verwijderen
 2. Als tiener luisterde ik graag naar zijn muziek. Hij is later op mijn eigen zweftocht wat uit beeld geraakt. Goed om hem af en toe weer eens tegen te komen.

  BeantwoordenVerwijderen