vrijdag 27 januari 2023

Poëziefestival coStA vr. 27 jan. 2023

.
Dichters die voorlopig 1 bundel hebben gepubliceerd, dat is het thema van deze jaarlijkse poëzieavond, al werd die vanwege corona een jaar verschoven en bracht Tania Verhelst ondertussen toch al een vervolgbundel uit.

Gastheer van dienst is radiomaker en dichter Pat Donnez. Hij ontvangt de dichters Tania Verhelst, Bert Deben en Kenneth Swaenen. Met elk van hen zal hij in gesprek gaan over hun gedichten, waarbij ieder de gelegenheid krijgt om uit eigen werk voor te dragen. Ook Pat brengt een stukje eigen poëzie. 

Tania Verhelst houdt van alles wat vertelt (film, literatuur…) en experimenteert met tekst en beeld om er verhalen mee te maken. Ze was als eerste stadsdichter van Brugge. In 2020 verscheen haar debuutbundel 'Twee Helften' bij uitgeverij De Zeef. 

Bert Deben schrijft al meer dan 30 jaar poëzie, van heel persoonlijk werk tot lightverse en sociaal geëngageerd werk. Hij bracht in 2016 de bundel ‘Na het vrijen steek ik een gedicht op’ uit, een bundel over pieken en dalen in de liefde, waarin hij noch de zoetheid, noch de ruwheid schuwt.

Kenneth Swaenen studeerde Taal- en Letterkunde en volgde les aan de Schrijversacademie. Hij woont in Antwerpen, waar hij Nederlands geeft aan anderstaligen. In 2021 verscheen zijn poëziedebuut "Witte Dwergen" bij uitgeverij De Zeef.

Meer info en reserveren voor deze avond kan via de link van coStA

https://www.costa-antwerpen.be/poezie 

met dank aan Gust Peeters voor de organisatie van dit evenement

Tania Verhelst kon er spijtig genoeg niet bij zijn, maar het was een mooie avond, hierbij enkele sfeerfoto's  


8 opmerkingen:

 1. Ik wou dat je me kon up beamen
  Ik had er graag bij willen zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat gaat vast een mooie avond worden. Succes, Bert. Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kon ik er maar bij zijn. …
  Wens u het allerbeste daar. Twijfel er niet aan. ! 😘

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. ondanks de kleine opkomst qua publiek (concurrentie vanwege andere poëziedingen tijdens deze week van de poëzie ...) toch zeker een geslaagde en aangename avond, gevolgd door ook nog een gezellige après-poëzie ;-)

   Verwijderen
  2. En ik ben heel fier op je! 🥰

   Verwijderen
 5. Ik was erbij en heb ervan genoten spijtig voor diegenen die er niet bij waren was knus en was blij je nog eens gezien te hebben Bert . Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die poëzieavond was zo te zien een geslaagd evenement voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen