zondag 21 juli 2024

Kruimeldief in stadspark en op promenade van Sint-Anneke Plage

.
'Kruimeldief, stadspark' schreef ik 13 mei 2015, zittend bij de vijver in het stadspark van Antwerpen. 30 jan. 2024 werd het bekroond met een 2de prijs voor de Hilarion Thans Poëziewedstrijd. In het weekend van 6+7 juli kreeg het terug een plaatsje in het stadspark dankzij de poëzieroute die daar aangelegd werd door Gust Peeters n.a.v. Feesten in het Stadspark

Vanaf half juli kan men verder enkele weken van dezelfde Poëtische Promenade genieten onder de noemer van 'De Zomer van Citaat op Straat' langsheen de wandelweg van Sint-Anneke Plage op de Linker Oever van Antwerpen. De gedichten werden daar voorzien van een QR code waarmee je ze ook kan beluisteren:  


zaterdag 13 juli 2024

Video Voordracht in IJzendijke

.
Van het optreden door schrijversgezelschap Apropos in Museum Het Bolwerk in IJzendijke werden enkele video's gemaakt. Het YouTube filmpje van mijn voordracht kan je hieronder  bekijken. In het eerste gedicht verlies ik even mijn focus (wat ik daaruit leerde: geen koffie meer drinken vlak voor een voordracht!), daarna wordt het alleen maar beter 😉

Week 30 2024 werd de video van mijn voordracht ook dagelijks uitgezonden door omroep Hulst:  Bert Deben - Gedichten (wk 30-2024) (youtube.com) 




De gedichten zelf kan je lezen als je op de link in de titel te klikt:  

donderdag 11 juli 2024

Vanbinnen - Reine De Pelseneer (Weesgedichten)

.

Uit Weesgedichten I, een project waarbij gedichten in allerlei steden een plaats krijgen op een etalage of vensterruit. Dit gedicht van Reine De Pelseneer ontdekte ik op een etalage in de Leopoldstraat in Turnhout.