vrijdag 22 maart 2024

Rolf en de Roedel



Rolf en de Roedel  


Rolf de Vos, chef-kok van een wolvenroedel
maakte als nagerecht een appelstrudel
met bovenop een heel klein toefje room.  
 
Rolf, een redelijk bekend gastronoom
werd voor zijn kookkunsten bedolven
door complimentjes van de wolven
maar een toefje slagroom op hun strudel
vonden ze toch maar meer iets voor een poedel! 
 
Een meester op elk kookgebied
maar kende hij hun wereld niet
hij zag de afschuw in hun ogen
en hoe zij zich naar hem toe bogen.

Wat scheuten saus van Rolf z’n bloed
maakte het voor de wolven toch weer goed.


© bert deben
Gunterath, DE, 5 maart 2003, origineel ‘Rolf, de wolf’, voor Dana na bezoekje aan een dierenpark. 


Herschreven maart 2024 met 2 extra strofes i.o.v. schrijversgezelschap Apropos voor het thema ‘vos’ met als extra uitdaging: schrijf een verhaal waarbij de verteller van het verhaal onbekend is met de wereld waarin het verhaal zich afspeelt. Maar het hoofddoel van deze verteller is vooral: 
Een lach brengen in een wereld waar daar dikwijls een tekort aan is 😉

13 opmerkingen:

  1. Voer je de wolf toch weer op als een agressief dier.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben dan ook de onwetende verteller in deze - in het echt zijn wolven natuurlijk verzot op zo'n toefje slagroom!

      Verwijderen
  2. Wat een mooi verhaal en foto !
    Leuk om te lezen !
    🥰🍀❤️👻🐶

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie foto en een lachwekkend verhaal. Daar kan ik van genieten. Altijd mooi Bert. 🥰

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een uitdaging!!! Een verheerlijking van de wolvenroedel of een kleinering van onze sluwe vos. Gruwelijk eng!!!!😜😜😋😋😋😋

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk weer!

    Ben niet zo van de bloeddorst, maar voor dit gedicht maak ik even een uitzondering 😊

    Assyke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je doel is bereikt hoor: ik moest om je bijdrage lachen.

    Ik bedacht wel dat als je het de ik-vorm geeft (koud kunstje) de vos de verteller wordt.
    Meteen met de dubbele bodem dat hij een alwetende onwetende verteller is, want hij weet hoe het afloopt.
    (Een grap uit de zeer oude strip Bulletje en Bonestaak: een zeeman vertelt het verhaal over een vreselijke storm waarin zijn schip terechtkwam. Bulletje geboeid: “En hoe liep het af? Hoe hebben jullie je gered?” De zeeman: “Niet. We zijn met man en muis vergaan.”)

    Warme groet,
    Johan

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heel geestig, moest er om lachen. Van wolf naar transvos in de dierenwereld is toch alles mogelijk en een leuke cartoon!

    En hoe dat nou technisch zit ,met verteller etc dat vernemen we op 2 april.

    Groetjes Joyce

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een heel smakelijk gedicht ;)
    Ik hoorde onlangs in de bespreking van een Frans kookboek dat een of andere saus inderdaad met bloed bereid wordt.
    Echt een goed opgeleide chef vos had je daar.

    Liefs,
    Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hej Bert, da's weer op en top jij... !
    Een heerlijk gedicht met "walt-disney achtige" personnages... alleen die saus van de wolven... ... ... een griezelig einde van die lieve, lekkere kok...
    Hoe kom je 'r op... hahaha...

    Liefs,
    Lieva

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Plezierig geschreven en om te lezen, bedankt Bert ♥

    BeantwoordenVerwijderen